Home » Constructii » Cum sa montam parchet laminat

Cum sa montam parchet laminat

Pentru aceasta avem in primul rand nevoie de capacitati de a masura si taia.
Nu uitati sa folositi ochelari si manusi cand taiati parchetul, pentru a evita accidentele.

Prima problema ar fi de cat material am nevoie?
Pentru aceast trebuie sa masuram cu precizie latimea si lungimea camerei.
Apoi facem produsul celor doua dimensiuni si inmultim cu 1,05 avand cantitatea minima de material necesar.
Nu incercati sa cumparati exact cantitatea de material egala cu produsul celor doua dimensiuni deoarece se mai pierde din material in momentul in care se fac taierile pentru potrivire.

Notiuni elementare
Parchetul laminat este montat ca o podea libera ce nu se lipeste sau cuieste de materialul pe care se pune. Placile nu sunt cuite de podea ci doar imbinate ua de alta nefiind necesara utilizarea cuielor.
Asta incseamna ca parchetul laminat poate fi asternut peste orice suport, incluzand podeaua de lemn sau beton, putand fi plasat practic pe orice tip de suport atat timp cate vorba de o suprafata uscata si curata, dreapta.
Alegeti cu grija
In bai sau alte zone cu umiditate mare aveti grija sa alegeti un tip de parchet care se potriveste.Exista tipuri speciale de parchet laminat ce se potrivesc si in bai sau alte locuri umede.
Trebuie avut in vedere ca daca utilizati un tip de parchet laminat ce nu este potrivit cu locul in care doriti sa-l plasati faceti doar risipa de bani si timp. Trebuie avut in vedere treficul la care este supusa zona, precum si umiditatea din locul respectiv.

Inainte da- pune parchetul laminat el trebuie sa se adapteze la contiile din locul respectiv, mai ales daca a fost depozitat o perioada indelungata in alte conditii atmosferice decat cele din zona in care va fi plasat.Trebuie sa veti grija ca:
• Parchetul laminat sa ramana in ambalajul original pana e scos pentru montare
• Incercati sa-l depozitati in camera in care va fi montat (temperaturi ideale intre 18-20 grade Celsius)
• Plasati pachetele pe orizontala pentru a evita curbarea
• Lasati parchtul laminat in aceeasi pozitie pentru cel putin 48 de ore

Pregatirea suprafetei pe care se monteaza parchetul laminat
Suprafata pe care veti monta parchetul laminat trebuie sa fie uscata, solida si dreapta. O suprafata este considerata dreapta daca diferenta de nivele este mai mica de 1 mm pe o lungime de 1m liniar. Bucati de fibra pot fi folosite pentru a nivela mici deviatii, acestea contribuind si la o izolare termala si fonica. Diferentele de nivel trebuiesc aduse la parametrii descrisi anterior inainte de-a monta parchetul.
In functie de tipul suportului pe care se va face montajul se vor face anumite pregatiri.
Pentru suprafete de lemn
• Eliminati orice capete de cuie si umpleti golurile dintre scanduri pentru a avea o suprafata cat mai neteda.
• Daca montati parchetul laminat la etaj, incercati sa reparati podeaua utilizand holt-suruburi si surubelnite pentru a nu strica tavanul de la etajul inferior.
• Verificati existenta unor tevi sau cabluri electrice in parchet pentru a evita acele zone cand bateti cuie sau insurubati holt-suruburi.
• Incercati sa nivelati diferentele de nivel ale podelei prin aschierea zonelor inalte si umplerea zonelor joase.
Pregatirea suprafetelor din ciment
Unele suprafete de ciment au zone mai ridicate ce vor trebui nivelate, dar cel mai usor se realizeaza nivelarea cu ajutorul unei sape autonivelante.
In acest caz se amesteca un compus asemananator cimentului intr-o galeata cu apa, dupa care se toarna continutul pe suprafata cimentata. Sapa autonivelanta se va intinde pe suprafata cimentata si va egaliza denivelarile. Se recomana o perioada de uscare de o zi/ mm de sapa autonivelanta inainte de-a monta parchetul laminat. Adica daca avem 30mm inseamna ca ar fi recomandabil sa asteptam 30 de zile pana la uscare.
Protectie la umiditate
Se recomanda utilizarea unei folii de nailon sau a altor materiale ce impiedica raspandirea umezelii ca un prim strat al suprafetei pe care se va monta parchetul. Grosimea foliei poate fi pana in 2 mm.
Protectie fonica
Pentru a evita sunete neplacute, precum scartaitul parchetului se recomanda utilizarea unui strat de izolator fonic, o membrana cu grosime de circa 2 mm.
Usile
Asigurati-va ca usile se pot deschide si dupa ce s-a montat parchetul laminat. Pentru aceatsa plasati sub usa o bucata de parchet laminat, iar sub acesta materialele izolatoare si vedeti daca usile se mai deschid cum trebuie. In caz ngativ marcati pe usa cat trebuie sa taiati din aceasta pentru ca totul sa fie in regula.
Daca ati mai planificat operatii legate de tevile si firele de curent realizati-le inainte de-a va monta parchetul.
Taierea parchetului laminat
Va trebui sa taiati parchetul laminat pentru a se potrivi cu forma camerei in care este montat. Dimensiunile trebuie sa fie mai mici cu circa 15 mm decat marginile efective ale camerei pentru in timp parchetul se mai modifica din punc de vedere al dimensiunilor si exista riscul de-a se “umfla”.
Pentru taiere folositi un fierastrau puternic si incepeti taierea de pe suprafata ce nu are model pe ea, evitand astfel deteriorarea aspectului placii. Asigurati-va ca taietura este dreapta pentru a evita aparitia unor spatii goale datirate taieturior strambe.
Alegerea directiei de montare
Majoritatea producatorilor recomanda instalarea pe lungimea camerei. Acest lucru nu este insa obligatoriu daca placile rezultate devin foarte lungi si greu de manevrat.
Montarea primului rand
Puneti prima placa cu la perete si folositi doua distantiere pentru a obtine o distanta de cel putin 15 mm pana la perete. Verificati alinierea si daca unghiul este drept. Dupa aceea adaugati o noua placa la prima avand grija la imbinari. In acest mod construiti primul rand de placi.
Aveti grija la sfarsitul randului sa masurati corect cat va mai trebuie, luand in considerare si distanta de 15 mm.
Inceputul unui nou rand
Cand incepeti un nou rand utilizati o placuta de cel putin 30 cm lungime pentru a sigura stabilitate randului. Evitati ca imbinarile placilor sa fie coliniare. Ideea este ca sa nu aveti nici o imbinare pe aceeasi linie pe doua randuri consecutive. Evitand asta obtineti un parchet mai rezistent
Ultimul Rand
Cand ajungeti la ultimul rand trebuie sa masurati cu exactitate dimensiunile necesare luand in considerare si cei 15mm, precum si modul de inserare a placilor de pe acel rand, doearece ele trebuie sa intre sub un anumit unghi incident placilor de pe randul anterior cat si peretelui.
Tevi
Daca parchetul va avea si tevi, trebuie sa aflati diametrul acestora si sa taiati gauri cu un diametru mai mare cu 20mm decat cel al tevilor. Taiati apoi o parte din placa astfel incat acestea sa poata fi potrivita in montaj cu randul din care face parte, si lipiti apoi cun un adeziv partea taiata din placa.
Terminarea lucrarii
Pentru a da stralucire parchetului laminat maturati-l dupa incheierea lucrarii sau aspirati-l cu peria lasata jos. De asemenea se pot utiliza substante speciale pentru curatirea si lustruirea parchetului laminat.

commentscomments

 1. Sofia David says:

  Am achizitionat o casa. Am 2 camere la parter, unde urmeaza sa pun parchet. Livingul are dedesubt o camera la subsol, iar dormitorul are fundatia pe pamant. In living, parchetul e triplustratificat (cu dublu-click) – e cel pe care l-am gasit acolo cand am cumparat casa si l-am scos pt ca au fost probleme la tevile care trec prin pardoseala si langa hol, la limita dintre parchet si gresie (linvingul e open-space. Parchetul l-am dat cu antimucegai in zonele afectate si apoi l-am lasat la uscat. Un parchetar mi-a spus ca nu e afectat si il pot folosi.
  In dormitorul mic am aruncat parchetul laminat vechi pt ca am gasit urme de mucegai, iar sapa mirosea a mucegai. Dupa ce ma indepartat parchetul nu a mai mirosit. Apoi am dat cu antimucegai pt siguranta. Aici urmeaza sa pun parchet laminat nou, dar nu stiu ce sa pun sub parchet.
  Cel mai mult ma tem de condensul care se va crea sub parchet datorita diferentelor de temperatura dintre parchet si sapa de aceea vreau sa fac o izolare termica, dar, daca se poate, fara a mai turna sapa din nou. Nu stiu daca fundatia are izolatie termica. Umiditatea sapei a fost masurata si e in limite normale. Casa e construita in 2010.
  Sfaturi am primit o multime, dar total diferite, de nu mai stiu ce sa fac. Va rog sa ma ajutati in gasirea de solutii pt ambele probleme (dormitor si living), ce sa pun sub parchet pt a nu face condens/mucegai. Multumesc

 2. Alex says:

  Buna ziua,
  Ma confrunt si eu cu o problema legata de parchetul laminat.
  Mesterii au turnat o sapa autonivelanta peste care au pus polistiren extrudat de 3 cm (eu nu le-am spus ca vreau izolare termica deoarece stau la casa la etajul 1), insa l-au pus liber, nu lipit cu vreun adeziv. Peste acest polistiren au pus direct parchetul (parchet egger de 11 mm, trafic intens), far alta folie.
  Rezultatul nu este cel scontat, deoarece parca as calca pe bureti si scartie tot. Ce sfaturi imi puteti oferi? Sa pun parchetul direct pe sapa autonivelanta si peste o folie de 2-3 mm??
  Multumesc anticipat pt raspuns.

 3. cosmin says:

  buna ziua. am montat singur parchet laminat de 12 mm peste parchet din lemn de 2 cm de gros. am pus izoflor de 6 mm dar cand calc pe parchet se aude un zgomot (nu scartait). poate fi dela izoflor pana se asaza putin sau nu am facut ceva bine? parchetul e pus de cateva zile. multumesc

 4. cristi says:

  Buna ziua!
  Vreau sa-mi pun in apartament parchet laminat.
  Am cumparat parchet de 12mm si sub el pun folie de 3mm peste care izoflor de 5mm pentru o mai buna izolare termica.
  Spuneti-mi,va rog,cum sa-l montez?…de-a lungul camerei,sau de-a latul?

 5. cristi says:

  Buna ziua!
  Vreau sa-mi pun in apartament parchet laminat.
  Am cumparat parchet de 12mm si sub el pun folie de 3mm peste care izoflor de 5mm pentru o mai buna izolare termica.
  Spuneti-mi,va rog,cum sa-l montez?…de-a lungul camerei,sau de-a latul?

 6. moise liliana says:

  buna ziua ,am cumparat un apart si vreau sa schimb parchetul .scotandu l afara am obsz sub el pal care este f deteriorat si sul pal nisip.va rog frumos daca ati putea sa ti spuneti cum trebuie sa procedez sa l pun pe cel nou .va multumesc

 7. Theodor D says:

  Buna!…..am cumparat recent un model de parchet de la woodline, de brad….iar click-urile nu se imbina corect si ramane spatiu intre placi…., iar pe instructiuni scrie ca ar trebui sa dau cu un fel de pasta, cam cum ar fi siliconul printre placi pentru diminuarea spatiului……si nu am idee despre ce fel de solutie e vorba…..Multumesc!!!

 8. Cristian says:

  Buna Ziua,

  Tocmai m-am apucat de renovat un apartament pe care l-am cumparat intr-un bloc vechi din 60 (et.1). Intrucat ne-am hotarat sa removam complet am scos parchetul vechi din lemn masin care era pus peste un fel de dusumea din scanduri care aveau printre ele nisip stand la randul lor peste alte scanduri prinse in smoala de plafonul de beton armat.
  Intrucat am scos toate aceste straturi am ramas cu o diferenta de nivel fata de celelalte incaperi (baie, hol) de aprox 8-10cm. As dori sa stiu ce ati putea sa imi recomandati pentru a putea ajunge cu parchetul nou la acelasi nivel cu gresia din baie si hol sau ce alte optiuni as mai avea? Nu am site propriu, va rog sa imi raspundeti la adresa de email.
  Multumesc

 9. vali says:

  Buna ziua,
  Etapele descrise mai sus sunt destul de cuprinzatoare insa as dori sa stiu cum procedez daca sub parchetul laminat vreau sa introduc un strat de polistiren dur de 2 cm grosime pt. imbunatatirea efectului termic al incaperii, daca polistirenul se monteaza pa un strat de adeziv, deasupra lui se aseaza plasa , etc. Nu am site propriu, va rog sa-mi raspundeti pe adresa se email.
  Multumesc

 10. radu adrian says:

  buna ziua. as vrea sa montez si eu parchet laminat peste parchetul vechi (cam 30 de ani) care mai scirtiie, si o parte din camera este o idee mai sus(putin). As vrea sa stiu daca pun parchet si sub folia,se va indrepta putin parchetul ? Si mai ceva,e posibil cind pun parchetul ,sa pun mobila intro parte a camerei si dupa ce pun parchetul, sa mut mobila peste ca sa termin si cealalta parte a camerei,fara sa fie nici o problema? Nu am site si daca puteti raspundetimi la adresa de email. va multumesc.

 11. Vasile Corina says:

  Buna ziua.Am terminat casa de construit si as vrea sa punem polistiren extrudat pe jos in toata casa,trebuie sa mai torn sapa peste el sau pot pune direct parchetul si gresia in camere? VA ROG AJUTATI-NE. DATI-NE UN SFAT.NU AVEM SITE VA ROG TRANSMITETI PE E-MAIL. VA MULTUMESC.

 12. hulubei stefan says:

  Buna seara,
  As vrea sa pun parchet laminat peste parchetul clasic care e vechi de vreo 30-35 ani…daca sunt locuri unde scartie si se lasa in jos cand calc peste acest parchet vechi ce pot face ca sa l pun pe cel laminat fara al scoate pe acesta?ce ar trebui sa fac?
  nu am site daca doriti sa ma ajutati o puteti face pe adresa de mail
  Multumesc!

 13. Magda says:

  Buna ziua,
  Acum o saptamana m-am inundat si acum trebuie sa schimb parchetul in 2 din camere.
  Mentionez ca locuiesc la bloc, la etj.4, parchetul laminat care l-am avut a fost montat peste cel vechi (din lemn masiv).
  Acum meseriasii au curatat pana la planseul de beton care pare ok. din punct de vedere planeitate. Ptr. montajul unui nou parchet laminat care din solutii e ar fi mai buna:
  1. adeziv Ceresit17+polistiren extrudat de 30mm+OSB 12/16mm+folie+parchet laminat;
  2. deziv Ceresit17+polistiren extrudat de 30mm + parchet laminat !!!????.
  Turnarea sapei a iesit din calcul deoarece exista teama umezirii peretilor mei si transmiterea umezelii la vecinul de la etj.3.
  Va rog sa-mi transmiteti pe e-mail daca varianta 1 e buna sau o alta varianta.
  Va multumesc.

 14. Vilcereanu Madalina says:

  Buna ziua,
  Se poate monta parchet laminat peste dusumea?
  Aceasta este uscata, asezata pe drugi de lemn si intre drugi exista umplutura de moloz (casa este de la 1912)
  Ce pot folosi ca s-o aduc la acelasi nivel?
  Ce-as putea pune pentru o mai buna izolare termica?
  Va multumesc

 15. Ron Z says:

  I like your fantastic web site, I was searching for this all over.
  best regards,
  Ron

 16. GABRIEL says:

  Buna ziua,
  Urmeaza sa ma mut la casa si vreau sa pun pe tot parterul sub parchetul laminat de 8 mm un strat de polistiren extrudat de 2 cm grosime pt. imbunatatirea efectului termic. Mentionez ca polistirenul o sa fie lipit de sapa cu adeziv.
  Credeti ca in timp pot aparea probleme de planeitate din cauza mobilei ( ex. o camera 20mp canapea,mobila de perete, birou si fotoliu).
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru a lua decizia corecta fiindca parerile sunt impartite.
  Nu am site propriu, va rog sa-mi raspundeti pe adresa de email.
  Multumesc anticipat,

 17. Cristi says:

  vreau sa montez parchet masiv de stejar de 2cm pe un polistiren extrudat de 2cm,pt a asigura o izolatie termica mai buna.Sapa e turnata urmand sa lipesc polisirenul extrudat folosind adeziv pt polistiren(adiplast),apoi voi lipi parchetul de polistiren folosint adeziv pt parchet.V a rog dati mi un sfat daca e bine ce fac sau ar fi bine altfel.Va multumesc si astept raspunsul PE EMAIL VA ROG!

 18. ana says:

  buna seara. ati spus ca se poate monta pe orice suprafata daca este uscata si dreapta si solida … vreau sa va intreb daca se poate monta pe lut (pamant) am cumparat o casa la tara si una din camere are “pardoseala” din pamant. nu am posibiltatea sa torn beton si de asta as vrea sa-l pun direct pe pamant. nu ma intereseaza sa-mi serveasca decat vreo 2 ani …deci pot sa-l pun? tine macar doi ani fara sa se deformeze sau sa iasa? multumesc anticipat

 19. Lupu Gabriel says:

  Pot, totusi, monta parchet laminat ca o dusumea?Mi se pare mai estetic), adica placile, la imbinare sa fie coliniare, ceea ce ati indicat dv.a se evita pentru a da o mai mare rezistenta parchetului.Exista solutii tehnice pentru aceasta?
  Multumesc!

 20. Scheau Daniela says:

  Se poate monta parchet laminat peste scandura de brad? Daca da, in ce conditii.
  Multumesc!

 21. Gratii Dumitru says:

  bună ziua, am şi eu o întrebare:
  care este forma de montare a parchetului laminat peste foi de rumeguş de lemn;

 22. Munteanu Ciprian says:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca se poate monta parchet laminat peste dusumea.Aceasta este uscata.
  Ca sa o aduc la acelasi nivel as putea sa vin cu un strat de polistiren?
  Va multumesc

 23. iulian maxim says:

  M-am mutat la parter doresc sa montez parchet laminat peste polistiren extrudat de 3 cm. Ce solutii sunt sa nu cedeze parchetul la greutatea mobilei?

 24. BACALU ION says:

  Buna ziua,

  Am in lucru o casa de peste 10 ani dar inca n-am reusit s-o termin. Este incarcata pe interior si exterior, dar nu am montat usile de interior din cauza faptului ca placa este denivelata. Diferenta de nivel este de peste 7 cm.
  Va rog sa-mi comunicati daca se poate ce-ar trebui sa fac mai intai:
  - Sa montez usile dupa care sa torn sapa de egalizare pentru fiecare camera in parte?
  - Sa torn sapa de egalizare dupa care sa montez usile?

  Va multumesc anticipat!

  bacalu,

 25. Irina Cristescu says:

  Buna ziua, cum trebuie montat parchetul laminat peste o dusumea din lemn veche care “scartaie” (dificil de scos – sub ea este smoala) pentru a evita acest zgomot..ce izolatie ar trebui sa folosesc?Ar trebui sa aleg un parchet de o anumita grosime? Multumesc, as aprecia sfatul dvs.

 26. Nviu says:

  buna seara! dar daca am parchetul vechi clasic..peste el se poate aplica cel nou? adica se poate dar in ce conditii?

 27. P L says:

  Nice Post. This post helped me in my college assignment. Thanks a lot

 28. marian says:

  Doaman Popa Camelia.
  1.da se poate monta parchetul peste linoleum cu conditia ca acesta sa NU fie dezlipit si sub el mucegait.
  2.intre linoleum si parchet de introduce orice material din gama substraturilor.
  3.daca acele biblioteci sunt din lemn masiv si vreitabil(nuc,stejar,etc) +cartile aferente va recomand parchetul de 2cm.

 29. marian says:

  Domnule Dura Marian…sub parchetul laminat se introduce diverse materiale cu rol de a crea o bariera de vapori ,eliminarea sunetului ce-l provoaca lemnul frecat pe ciment,rol izolant si nu in ultimul rand de a egaliza unele mici denivelari sapei[1-2mm].Ca atare NU se recomanda ca substrat ceva mai gros de 5 sau 6 mm.Eu unu am refuzat toti clientii ce au dorit montarea parchetului laminat pe un suport fie el si de polistiren extrudat[producatori spun ca nu se deformeaza la greutate,asta este doar scriptic pentru ca faptic el se va tasa in timp]. Daca locuiti deasupra casei scarilor sau la parterul unui bloc intradevar va trebui o izolare termica buna asta poate fi realizata in alte moduri ,mai scumpe sau mai ieftine…. Multa sanatate

 30. Popa Camelia says:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari.
  1.Pot monta parchetul laminat peste linoleum?
  2.Daca da, ce trebuie pus intre linoleum si parchet?
  Polietilena+Polipropilene extrudata?
  3.Daca peste acest parchet punem doua bibloteci masive pline cu carti(deci greutate mare) rezista acest parchet?Nu se de-clikeaza?
  4.Care ar fi solutia in acest caz avand in vedere ca deja am cumparat parchetul laminat(8mm grosime)?

  Apreciez daca mi-ati raspunde cat mai repede.
  Cu multumiri.

 31. Kiss Remus says:

  Buna ziua .Am si eu nevoie de un sfat in ceea ce priveste suportul pe care se poate monta parchetul laminat. Am in una din camere un parchet super deteriorat si deci trebuie scos. Mesterul cu care am vb. pentru a-mi monta parchetul mi-a sugerat ca se poate monta laminatul si peste un strat de polistiren extrudat .Asta in loc de o eventuala sapa care probabil ar fi trebuit sa o torn. Stau la etajul 4 deci e mai dificil cu sapa. Deci va rog sa-mi spuneti cat este de plauzibila ideea , mai ales ca am mai auzit destul de multe cazuri in care s-a facut asa ceva. Nu am sit deci daca se poate sa-mi raspundeti pe mail , v-as fi mai mult decat recunoscator. Va multumesc si va doresc toate cele bune.

 32. filiuta radu mihail says:

  Buna ziua. Este foarte interesant ce am citit. O intrebare o am insa in legatura cu suportul izolator de sub parchet. Daca acesta este cuprins intre 6-8 mm(tip placi, care sa inlocuiasca folia izolatoare) este in masura sa nu mai fie necesara sapa autonivelanta . Am citi pe un site ca pana la 3 mm adancime nu ar mai fi necesara sapa(precizez ca s-a turnat anterior sa de egalizare). Oare cam pana la ce diferente pot sa merg ?
  Va multumesc pentru raspuns. Mesterii imi tot spun ca nu mai trebui sa torn sapa autonivelanta dar nu prea as avea incredere. Pe de alta parte daca torn sapa se ridica foarte sus tot ansamblul si s-ar putea sa afectez usile de la balcoane si caloriferele(care au fost cam mari).

 33. Bolan Sorin says:

  Buna ziua,

  1.Ce tip de parchet laminat se preteaza pentru incalzirea prin pardoseala?
  2.Ce tip de folie PE se utilizeaza in acest caz?
  3.Spatiul de capat este si in acest caz 15 mm?

  Cu stima,

  Bolan Sorin

 34. Boris Ion says:

  A-si vrea sa montez parchet laminat, dar de mult este pus linoleu. Trebuie sa scot inainte de montare sau pate ramane? cum ar fi bine?

 35. dura marian says:

  buna ziua,
  spuneti-mi va rog pentru izolare termica ce trebuie sa
  pun peste beton, inainte sa pun parchetul;locuiesc la casa si este frig fata de bloc;
  va multumesc.

 36. Ion Cristian says:

  Buna ziua,
  Etapele descrise mai sus sunt destul de cuprinzatoare insa as dori sa stiu cum procedez daca sub parchetul laminat vreau sa introduc un strat de polistiren dur de 2 cm grosime pt. imbunatatirea efectului termic al incaperii, daca polistirenul se monteaza pa un strat de adeziv, deasupra lui se aseaza plasa , etc. Nu am site propriu, va rog sa-mi raspundeti pe adresa se email.
  Multumesc

 37. Luca Emil says:

  Buna ziua,Etapele descrise mai sus sunt destul de cuprinzatoare insa as dori sa stiu cum procedez daca sub parchetul laminat vreau sa introduc un strat de polistiren dur de 2 cm grosime pt. imbunatatirea efectului termic al incaperii, daca polistirenul se monteaza pa un strat de adeziv, deasupra lui se aseaza plasa , etc. Nu am site propriu, va rog sa-mi raspundeti pe adresa de email.Multumesc

 38. Luca Emil says:

  Buna ziua,
  Etapele descrise mai sus sunt destul de cuprinzatoare insa as dori sa stiu cum procedez daca sub parchetul laminat vreau sa introduc un strat de polistiren dur de 2 cm grosime pt. imbunatatirea efectului termic al incaperii, daca polistirenul se monteaza pa un strat de adeziv, deasupra lui se aseaza plasa , etc. Nu am site propriu, va rog sa-mi raspundeti pe adresa se email.
  Multumesc